Održana sjednica Općinskog vijeća o usvajanju i provođenju Regulacionog plana “Grad”- Visoko

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Općinsko vijeće Visoko je na 40. sjednici održanoj 09.07.2016. godine usvojilo Nacrt odluke o usvajanju Regulacionog plana “Grad”- Visoko i Nacrt odluke o provođenju Regulacionog plana “Grad”- Visoko, za koje je otvorena javna rasprava u trajanju od 30 dana. Nosilac pripreme je Služba za urbanizam, stambeno-komunalne poslove i katastar nekretnina, a nosilac izrade Institut za građevinarstvo “IG” Banja Luka.

Nakon usvajanja Nacrta odluka, putem web stranice Općine Visoko i ostalih sredstava javnog informisanja objavljen je javni poziv kojim se pozivaju svi zainteresovani građani da uzmu učešće u javnoj raspravi. Uvid u grafički i tekstualni dio plana mogao se izvršiti na web stranice Općine, te neposredno u Centru za dozvole Općine Visoko, gdje se moglo dobiti stručno pojašnjenje, te dati primjedbe, prijedloge, mišljenja i sugestije.

Završna javna rasprava o nacrtima odluka o usvajanju i provođenju Regulacionog plana “Grad” – Visoko održana je u petak, 12.08.2016. godine u 1400 h u velikoj sali Općine Visoko kojoj su prisustvovali predstavnici nosioca izrade.

Obzirom da se u petak, 19.08.2016. godine zaključuje javna rasprava, obavještavaju se svi građani da do tog datuma dostave svoja mišljenja, prijedloge, sugestije i primjedbe u pisanoj formi u Službu za urbanizam, stambeno-komunalne poslove i katastar nekretnina.

Služba za urbanizam,stambeno-komunalne poslove i katastar nekretnina

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.