Održana vanredna sjednica Vijeća ministara

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Vijeće ministara BiH usvojio je danas na vanrednoj sjednici informaciju Ministarstva finansija i trezora o statusu i raspodjeli sredstava kod Banayou fonda na osnovu čega bi BiH trebalo da bude doznačeno 1.373.069 eura, 78.325 dolara i 1.316 britanskih funti.

Sredstva Banayou fonda nastala su na osnovu otkupljenog jugoslovenskog duga prema “Londonskom klubu” kreditora u skladu sa Sporazumom o trgovinskoj i depozitnoj olakšici, koji je potpisan 1988. godine, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Podjelu sredstava dogovorio je Zajednički odbor za provođenje Aneksa C Sporazuma o pitanjima sukcesije, s ciljem rješavanja podjele sredstava jer je fond podložan promjenama zbog troškova njegovog održavanja i negativnih kamata.

Ovlašćena je Ankica Kolobarić član Zajedničkog odbora po pitanjima iz Aneksa C Sporazuma da Advokatskoj kancelariji “Ogier”, u ime BiH, izda nalog za prenošenje sredstava iz fonda.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.