Oduzet duhan tržišne vrijednosti od 22.800 KM

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Centar javne bezbjednosti Doboj, 18. januara 2016. godine Okružnom tužilaštvu Doboj podnio je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv G.P. s područja opštine Brod, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Nedozvoljena trgovina”.

Za prijavljenog postoji osnov sumnje da je u vremenskom periodu od polovine marta do oktobra 2015. godine neovlašteno, bez potrebne odgovarajuće dokumentacije nabavljao duhan, koji je dodatnim ulaganjem prerađivao – usitnjavao u svrhu podizanja njegove prodajne vrijednosti.

Prijavljeni je u svojoj kući, na improvizovanoj električnoj mašini vršio rezanje duhana koji je pakovao u najlonske vrećice od po 250 grama i 500 grama te je proizvodio i rinfuzne cigarete.

Prijavljeni je putem organizovane mreže preprodavača na području opštine Brod vršio prodaju prerađenog duhana i rinfuznih cigareta.

Prilikom pretresa kuće i pomoćnih prostorija vlasništvo G.P. pronađeno je i oduzeto ukupno 285,5 kg duhana (listovi duhana, rezani i upakovani duhan) ukupne tržišne vrijednosti od 22.800,00 KM.

Prilikom pretresa pronađeni su i oduzeti predmeti koje je G.P. koristio za preradu duhana (električna mašina za rezanje, vaga, filteri za pravljene cigareta i drugi predmeti).

Više vijesti