Oduzeto 1.030 kutija cigareta i 130 rezanog duhana

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u Orašju i na putnom pravcu Šamac – Modriča oduzeli su 1.030 paklica cigareta i 130 kg sitno rezanog duvana. Ova se roba nezakonito prodavala na tržištu BiH.

Službenici UIO u saradnji sa kolegama iz Granične policije BiH izvršili su pretres jedne porodične kuće u Orašju, čije prostorije su korištene za smještaj robe, kao i pretres putničkog motornog vozila u vlasništvu S.N. iz Brčkog. Prilikom izvršenog pretresa pomoćnih objekata i navedenog vozila, pronađene su cigarete Walter Wolf, York, Marlboro, Ronhill, Bond i dr. u ukupnoj količini od 1.030 paklica, kao i rezani rezani duvan u količini od 24 kg, bez akciznih markica i sa akciznim markicama Hrvatske, Srbije i Kosova.

Protiv osumnjičenog lica biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo “nedozvoljen promet akciznih proizvoda”.

Ovlašteni službenici UIO u sardnji sa službenicima Policijske stanice Modriča, na putnoj komunikaciji Šamac – Modriča, izvršili su kontrolu putničkog motornog vozila u vlasništvu E. S. iz Banja Luke, te su u unutrašnjosti vozila u prtljažniku pronašli četiri crne vreća sitno rezanog duvana u količini od 100 kg. Protiv gore navedenog lica biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka Osnovnom sudu u Doboju zbog postojanja osnova sumnje da je počinjen prekršaj kažnjiv kaznenim odredbama Zakona o akcizama u BiH.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.