Online peticija: Doživotni zatvor za ubice Arnele Đogić

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Na društvenim mrežama proteklih dana često možete naići na online peticiju kojom se traži doživotni zatvor za ubice Arnele Đogić iz Olova.

Podsjećamo, ubistvo se desilo prije tri dana, a osumnjičeni za ubistvo su Muriz Brkić i Avdija Selimović.

U peticiji koju možete otvoriti na OVOM linku u tekstu stoji:

“Poštovani zemljaci,

Pokrenuo sam ovu peticiju sa ciljem da se na neki način čuje i naš glas, glas običnog naroda u borbi protiv monsturma, zločinaca, podlaca i najvećih propalica i slabića koji su ikada hodili ovom našom divnom domovinom BiH.

Svi smo dobro upoznati na koji monstuozan, svirepan, podmukao i krajnje nehuman i bezobrazan način je naša sugrađanka, prelijepa djevojka u cvijetu svoje mladosti, kada je cijeli život bio pred njom, ubijena. Mučki ubijena.

Ubila su je dva monstruma, čije ime ne želim ni da napišem, ne želim da ih stavim u isti tekst sa našom Arnelom, koje nažalost više nema.

Odakle nekome pravo da oduzme nekome kćerku, sestru, rodicu, prijateljicu, komšinicu, sugrađanku. Život je dat od Boga i samo On ima pravo da ga i uzme.

Da se više nikada, nikome ne dogodi ovako nešto ni slično, ja Vas sve iskreno molim, potpišite ovu peticiju kako bi odali počast našoj prelijepoj Arneli, a također i napravili pritisak na naše tužilaštvo i sudstvo kako bi ovi monstumi dobili doživotni zatvor.

Neka ti je vječni rahmet draga Arnela!”

Vrijedi pomenuti da Bosna i Hercegovina nema doživotnu kaznu, te je maksimalna zatvorska kazna 30 odnosno 40 godina.

Više vijesti