OO DF VISOKO: Izađite na izbore i dokažite im da ste svjesni njihovog “poštenja” i “časti”

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

DEMOKRATSKA FRONTA stranka je svih građana Bosne i Hercegovine bez obzira na njihovu vjersku, etničku ili drugu pripadnost i opredjeljenje. Uvijek smo se zalagali i zalagat ćemo se za jednakost svih građana Bosne i Hercegovine na svakom pedlju državne teritorije, i uvjereni smo da je ideja jednakosti svih građana jedini garant našega opstanka. Samo zajedno možemo život u ovoj zemlji učiniti boljim.

Nedavno smo obilježili treću godišnjicu postojanja. Čista obraza, časno i uzdugnuta čela, dio smo Demokratske frone na čelu sa našim predsjednikom g dinom Željkom Komšićem i jednim ciljem:
Biti u službi građana u skladu sa Zakonom i Ustavom Bosne i Hercegovine.

Kao takve, građani ove zemlje su nas prepoznali, dali nam svoje povjerenje i bili smo dio vlasti. Ali ne po bilo koju cijenu. Izašli smo iz vlasti i ostali principijelni – poštujemo zakon, rekli smo NE nepotizmu. Rekli smo NE politici koja nas više od 20 godina ne vodi boljem životu.

Pokazali smo svojim radom, poštenjem i dostojanstvom da nas ne mogu učiniti “svojima” bez obzira koliko se trudili da nas usmjere na “pravi put” jer oni imaju decenijska “politička iskustva”.. Ostali smo dosljedni ideji i ciljevima socijaldemokratije, nisu nas mogli „kupiti“, kao što su kupovali mnoge prije nas, nismo izdali one koji su nam svoje povjerenje ukazali.

Naš put socijaldemokratije je između ostalog i put patriotizma, ali i odgovornosti. Dokazali smo da radimo i brinemo se ne za sebe, kako je to bilo uobičajeno pravilo,nego da radimo i brinemo za sve naše građene. Oni koji su pokušali raditi za sebe, nisu više dio Demokratske fronte, niti to mogu biti..

Ponosni smo na to što jesmo…ne živimo u iluzijama…ne bolujemo od “poremećaja vlastite vrijednosti”….nismo dio talova…nismo na “prodaju”…sve što radimo, radimo časno i pošteno…

Mi smo glas građana i njima pripadamo…

Kao što vidite, Demokratska fronta nudi našim sugrađanima drugačiju politiku…

Ne bojimo se „osude“ da smo drugačiji, jer mi to i jesmo…

U našim redovima nisu političari već nezadovoljni građani…

Želimo da učestvujemo u kreiranju nekog novog Visokog, koje neće biti rob politike i starih dugova.
Dragi sugrađani, svako od Vas ima pravo da bira za koga će glasati i kome će ukazati svoje povjerenje u naredne četiri godine…

Ne dozvolite da Vas netko ucjenjuje, da budete pod pritiskom, taoci sopstvene slabosti i straha, interesnih skupina, povrijeđenih sujeta, neostvarenih snova…

U Vašim rukama je Vaša, sudbina naše i Vaše djece

Izađite na izbore i dokažite im da ste svjesni njihovog “poštenja” i “časti”…

Vi birate kakvu budućnost želite…

Opštinski odbor Demokratske fronte Visoko

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.