OO SBB Visoko: Predstavljanje kandidata – Mersiha Sarać

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Mersiha (Husejin) Sarać, rođena je 22.12.1980. godine u Sarajevu. Osnovno i srednje obrazovanje stekla u Visokom, a Filozofski fakultet na Odsijeku za orijentalnu filologiju završila na Univerzitetu u Sarajevu.

Nakon zvaničnog obrazovanja stekla i diplomu Travel consultant pri svjetskim kompanijama za turizam i transport IATA i Amadeuss. Trenutno studentica druge godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici.

Prvo profesionalno iskustvo stjecala još kao srednjoškolka, bivajući instruktoricom arapskog i engleskog jezika. Nakon stjecanja VSS, prvo radno iskustvo stječe u kompaniji Prevent Cutting doo Visoko.

Već deset godina angažirana na poslovima stručnog saradnika za turizam i prevodilaštvo prvo u Turističkoj zajednici ZDK –Turistički ured Visoko, a poslije u Uredu za turizam ispred JU Centar za kulturu i edukaciju Visoko. Tokom radnih angažmana bila angažovana na projektima:

  • – Turistička signalizacija ZDK (1., 2. I 3. Faza)
  • – Reccess Modicus u programu Interreg III A Delegacije Evropske Unije u Bosni i Hercegovini
  • – Projekat T.A.J.A.N., koji se implementirao na području Spomenika prirode Tajan, a kojeg je finansirala Delegacija Evropske Unije u Bosni Hercegovini
  • – Autorica tekstova za katalog Srednjevjekovne tvrđave u Zeničko-dobojskom kantonu koji su izdale Turistička zajednica ZDK i Vlada ZDK 2008. godine
  • – Projekti izrade štampanih promotivnh materijala turističke ponude ZDK

U februaru 2015. godine bila inicijatorica osnivanja Udruženja dijabetičara „Diabet“ Visoko, i njegova je predsjednica. Članica je predsjedništva Saveza dijabetičara BiH i članica Upravnog odbora Saveza udruženja dijabetičara ZDK.

Kroz rad u ovoj humanoj misiji realizirala čitav niz projekata na poboljšanju uslova života osoba koje žive s dijabetesom, kojih je prema podacima JU Dom zdravlja Visoko oko 1400, a posebno najmlađe populacije dijabetičara, kojih u Visokom ima 14.

Samohrana je majka dva dječaka.

U natjecanje za posao u Općinskom vijeću Visoko ušla je čistog srca i želeći da svojim angažmanom bude korisna zajednici iz koje dolazi. Želi biti poluga u pokretanju pozitivnih promjena za kojim lokalna zajednica vapi.

ZAJEDNO ZA BOLJE VISOKO!

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.