OO SDP BiH Visoko: Osuđujemo napad na novinara RTV Visoko

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Općinski odbor Socijaldemokratske partije Visoko osuđuje fizički napad na novinara JP RTV Visoko Ismara Imamovića.

Pozivamo nadležne organe da u što kraćem roku riješe navedeni slučaj. Izražavamo i žaljenje jer su pojedini politički subjekti kroz pisana saopćenja, ali i javne nastupe iskoristili navedeni incident za političko prepucavanje i dodatno zatezanje ionako napete i nimalo zdrave političke situacije. Sve političke subjekte pozivamo na uzdržanost, korektnu i fer borbu argumentima i zakonski mogućim sredstvima.

Nezdrava i potpuno necivilizovana politička atmosfera tokom ove predizborne kampanje „ukrašena“ je najružnijim uvredama, lažima i klevetama, te potpunim prelaskom granica jedne normalne, fer i korektne borbe za vlast. Iako mi do sada nismo bili najčešća meta necivilizovane kampanje, to ne znači da nama u SDP-u ne smeta odvratni i gnusni sukob uvredama i klevetama među političkim subjektima.

Svjesni smo da su posljednje četiri godine bile prožete teškim političkim sukobima među visočkim političkim akterima. Svjesni smo i toga da i mi imamo udio u intenziviranju političke borbe, ali odbijamo da sudjelujemo u primitivnim izljevima ličnih uvreda, laži i difamacija političara i političkih stranaka na društvenim mrežama i javnim forumima.

U ovom saopćenju nismo imenovali niti jednu političku stranku ili ličnost upravo iz razloga jer ovaj tekst želimo iskoristiti kao poziv na razum, suzdržanost i trezvenost. Sukobi među građanima i homogeniziranje jedne grupe Visočana protiv drugih grupa nam neće donijeti ništa dobro.

Svi smo Visočani i Visočanke i valja nam živjeti zajedno bez obzira na to ko će pobijediti na predstojećim izborima.

Pozivamo sve stranke da preostalih 14 dana kampanje iskoristimo za političku borbu argumentima, činjenicama i programima koje nudimo te da smanjimo tenzije među nama i našim sugrađanima.

Nikom ne treba Visoko posvađanih komšija, prijatelja, poznanika i mještana. Odgovornost nas – političkih subjekata je ogromna – te naši glasači od nas očekuju da postavimo standarde međusobne interakcije i poštovanja. Tu odgovornost, svi zajedno, konačno moramo shvatiti ozbiljno.

OO SDP BiH Visoko

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.