Općina Visoko obezbijedila 14 plastenika za socijalno ugrožene porodice

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Nakon više uspješno realizovanih projekata u partnerstvu sa humanitarnom organizacijom World Vision i ove godine je pokrenut “Projekat podrške plasteničke proizvodnje na području općine Visoko”.

U mjesecu junu zaključen je Ugovor o implementaciji projekta između Općine Visoko i World Vision-a, provedena je procedura za odabir korisnika i danas se pristupilo potpisivanju tripartitnih ugovora (Općina Visoko, World Vision i korisnik).

Implementacijom ovog projekta dodijelit će se 14 plastenika, te na taj način finansijski pomoći 14 socijalno ugroženih porodica sa područja općine Visoko.

Prioritet prilikom odabira korisnika su imale porodice čiji su članovi nezaposleni ili imaju veoma niska primanja, kao i porodice sa djecom ili članovima sa posebnim potrebama.

Obzirom na uspješnu implementaciju ovog Projekta, Općina Visoko i World Vision će dogovoriti projektne aktivnosti i za naredni period.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.