Općini Visoko odobrena sredstva od strane Federalnog ministarstva za kulturu i sport

Odsjek za lokalni ekonomski razvoj Općine Visoko je na osnovu Javnog poziva objavljenog 28.08.2015.godine od strane Federalnog ministarstva kulture i sporta za odabir programa i projekata koji će se sufinansirati iz Budžeta FBiH u 2015.godine putem Transfera za obnovu kulturnog i graditeljskog naslijeđa apliciralo projektom: Izgradnja javne rasvjete i iluminacije nacionalnog spomenika „Srednjovjekovni kraljevski grad Visoki“.

Projekat obuhvata osvjetljenje pristupnog puta (platoa), pješačke staze i zidina Starog grada na vrhu Visočice uz svjetiljke koje će kvalitetno da osvijetle Stari grad uz što manji utrošak energije.

Na osnovu rezultata Federalnog ministarstva kulture i sport, Općini Visoko dodijeljena su sredstva u iznosu 10.000,00 KM za navedeni projekat.

Više vijesti
Komentara ( )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove Visokoin.com portala. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.