Opljačkali 20 objekata u Kiseljaku, čak i hotel “Dalmaciju”

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Službenici policijske postaje Kiseljak u suradnji s policijskim službenicima Kantona Sarajevo razotkrili su organiziranu skupinu koja je krala po Kiseljaku, priopćeno je iz MUP-a Srednjobosanskog kantona.

Naime, u posljednjih nekoliko mjeseci službenici policijske postaje Kiseljak provodili su intenzivne istražne radnje usmjerene na otkrivanje više kaznenih djela krađa i teških krađa počinjenih na području općine Kiseljak tijekom 2015. i 2016. godine. Poduzete istražne radnje provođene su u suradnji s policijskim službenicima Kantona Sarajevo, a rezultirale su otkrivanjem organizirane skupine osoba koja su sumnjiči za navedena kaznena djela, kao i za kaznena djela izvršena na području drugih kantona.

Službenici policije iz Kiseljaka uspjeli su dokumentirati preko 20 kaznenih djela teških krađa i krađa koja je ova grupa vršila provaljivanjem u stambene objekte i vikend objekte, sportske kladionice, ugostiteljske objekte, te u Hotel Dalmacija u Kiseljaku.

Iz navedenih objekata krali su različite predmete, počevši od bijele tehnike, kamin peći i radijatora, LCD televizora, računarske tehnike do drugih vrijednih predmeta, tako da su materijalne štete pričinjene ovim djelima veoma velike. Način izvršenja ovih kaznenih djela veoma često je bilo razbijanje staklenih izloga kladionica i ugostiteljskih objekata odakle su čupali iz nosača LCD televizore, računare i drugu tehniku te ih odvozili s nepoznatim vozilom i prodavali na području Sarajeva. Pojedini mediji objavljivali su i video snimke nekih od teških krađa koje je izvršila ova grupa osoba na području Kiseljaka. Istražnim radnjama utvrđeno je da su za vršenje ovih kaznenih djela koristili motorno vozilo marke Mercedes 200D, starije proizvodnje, kao bi imali dovoljno prostora za prijevoz ukradenih predmeta te kako bi izgledali neupadljivo.

Ovu organiziranu grupu čine tri osobe s područja Sarajeva i jedna osoba s područja Kiseljaka. Radi se o osobama inicijala DŽ.K. (1979.), S.K. (1997.) i A.I. (1990.) svi iz Sarajeva, te V.K. (1994.) iz Kiseljaka.

Protiv navedenih osoba, kantonalnom tužilaštvu Travnik podnesen je izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, a saznanja koja su dobivena provođenjem istražnih radnji bit će dostavljena i drugim kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova, kako bi i oni dokumentirali kaznena djela izvršena na njihovom području, navodi se u priopćenju.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.