Optuženi priznao krivicu, ostaje bez 100.000 eura

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Optuženi Ćato Himzo (1972.), jedan od optuženih u predmetu “Lutka”, sporazumno je u potpunosti priznao krivnju. Predložena kazna u skladu je sa kaznenim djelom koje je počinio i njegovom odgovornošću.

Optuženi Ćato Himzo, rođen 10.12.1972. godine u Sarajevu, priznao je krivnju za kazneno djelo organiziranog kriminala i pripadnosti zločinačkoj organizaciji a u svezi sa kaznenim djelom razbojništva i pranja novca.

Optuženi se tereti u okviru jedne tačke optužnice, koja se odnosi na pljačku transporta novca PBS banke u mjesecu aprilu 2006. godine, a optužen je da je svojim vozilom na području Ilidže, sačekao dio optuženih koji su počinili pljačku, te ih sa svojim vozilom povezao na drugu lokaciju.

U skladu sa sporazumom, za optuženog je predložena jedinstvena kazna od 2 godine zatvora, koja je u skladu sa ulogom i odgovornošću optuženog u izvršenom kaznenom djelu. Također, sporazumom je predviđeno oduzimanje nezakonite imovinske koristi u iznosu od 100.000 eura.

Sporazumnim priznanjem, optuženi se obvezao na svjedočenje u predmetu protiv drugih optuženih u predmetu kodnog naziva “Lutka”, kao i drugim predmetima u kojima se njegovo svjedočenje zatraži od tužilaštva ili suda.

Sklapanjem sporazuma, optuženi se odriče prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju mu na temelju sporazuma izrekne Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu Bosne i Hercegovine.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.