OŠ “Safvet-beg Bašagić” učestvuje u projektu “Škola budućnosti”

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Sedam osnovnih škola iz Zeničko-dobojskog kantona učestvuje u pilot projektu “Škola budućnosti”. Projekat provodi Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK-a u saradnji sa Pedagoškim zavodom i Microsoft BIH.

Microsoft BiH će na ovaj način opremiti po jednu učionicu u svakoj od sedam osnovnih škola Kantona savremenom tehnologijom i internetom, te obučiti nastavnike da na novi savremeni način izvode nastavni proces.

Namjena projekta je da se mladim ljudima u osnovnoj školi pruži mogućnost da kroz savremene vidove tehnologije uče ono što je planirano. Na ovaj način učenici će razvijati istraživački duh, raditi u timu i razvijati prezentacijske vještine, a sve to u skladu sa nastavnim planom i programom.

Školama, u kojima će se provesti pilot projekat vrijedan 50.000 KM, su danas uručeni certifikati i oprema.

Sedam osnovnih škola iz Zeničko-dobojskog kantona, koje učestvuju u pilot projektu “Škola budućnosti” su: “Rešad Kadić” u Tešnju, “Druga osnovna škola” u Zavidovićima , OŠ “Hamdija Kreševljaković” u Kaknju, OŠ “Safvet-beg Bašagić” u Visokom i OŠ “Vareš Majdan” u Varešu, te OŠ “Skender Kulenović” i OŠ “Meša Selimović” u Zenici.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.