Ostao bez vozila zbog više od 10.000 KM neplaćenih kazni

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Policijski službenici MUP-a KS su na području Ilijaša oduzeli vozilo kojim je upravljao vozač bez položenog vozačkog ispita.

Kako se navodi u saopštenju MUO-a KS, iz saobraćaja je isključen D.M. iz Sarajeva, koji je zatečen kao vozač neregistrovanog automobila marke “VW Jett”, bez položenog vozačkog ispita.

Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od 10.578,00 KM.

Pošto se do sada izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja, jer je D.M. nastavio sa vršenjem najtežih oblika prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, čime se direktno ugrožava javna sigurnost, na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu, od navedenog lica je privremeno oduzeto motorno vozilo.

Isto će do okončanja prekršajnog postupka biti deponovano na depou MUP-a Kantona Sarajevo u Butmiru.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.