OTAC AMILE HASANOVIĆ: Razočaran sam sporošću i radom nadležnih organa

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Tri mjeseca kasnije, pitamo se ko je odgovoran za to što nema nikakvih pomaka u istrazi o tragičnoj smrti mlade pjevačice Amile Hasanović? Otac mlade pjevačice Alija Hasanović kako kaže razočaran je sporošću kojom se odvijaju istražne radnje, a i samim radom nadležnih organa.

U razgovoru za naš portal ističe da je u samom početku uvidio nepravilnosti u Zapisniku o uviđaju koji su radili službenici PS Visoko.

„U samom početku sam uvidio nepravilnosti oko vršenja uviđaja od strane PS Visoko. Uviđaj ne sadrži mnoge činjenice, a to su:

– Pregled vozila je vršen površno, policija nije ni primjetila mobitel, već je mobilni telefon uočio Dejan Hasanović brat Amile Hasanović pri preuzimanju vozila, te ovu činjenicu odmah prijavo, a mobilni telefon predao policiji.

– Zapisnik o uviđaju ne sadrži jasno izraženu činjenicu da je vozilo neposredno prije sljetanja u vodu bilo parkirano, odnosno stajalo, a tek potom da je stavljeno u pogon naglim gasom i vozeći prema naprijed bačeno u vodu.

– Zapisnik ne sadrži imena očevidaca događaja, kao i tvrdnju imenovanih da je Amila Hasanović na proširenje pored saobraćajnice u mjestu Donja Seoča općina Visoko uredno skrenula s kolovozne trake, parkirala vozilo na proširenju do korita rijeke Bosne, da je koristila mobitel ne izlazeći iz vozila i potom da je naglim startanjem vozila završila u koritu rijeke Bosne. “ – navodi otac Alija Hasanović.

Dokumentaciju sa dokazima predao nadležnim organima.

„Dokumentaciju sa neoborivim dokazima predao sam nadležnim, već dva mjeseca čekam rezultate s vještačenja mobilnog telefona. I svaki odgovor na moj upit je bio: Danas… Sutra .. Sve do današnjeg dana nemam nikakvih informacija o vještačenju mobilnog telefona. Razočaran sam sporošću kojom se odvija istraga i radom nadležnih organa.Istražnim organima dostavio sam velik niz neoborivih dokaza, izgleda im nije dovoljno da istražne radnje privedu kraju. Nakon što se izvrši vještačenje Amilonog mobilnog telefona, sve će biti jasno k'o dan.“ – istakao je Alija Hasanović.

Nekoliko sati prije nego će Amila Hasanović počiniti suicid putem društvene mreže Facebook zaprimila je poruke sa lažnim fotografijama i ucjenjenim sadržajem, svog dečka molila je da nađu ko je podmetnuo montirane i lažne fotografije kaže nam otac Alija Hasanović.

Montirane i lažne fotografije su pjevačicu  Amilu Hasanović natjerale da počini suicid.

„Ovdje se radi se o kasičnoj ucjeni, montirane i lažne fotografije su moju Amilu natjerale da počini suicid i zbog toga će neko morati odgovorati. Svom dečku se klela životom, fotografije koje su joj pristigle putem Facebooka su lažne i da im neko želi naškoditi vezi. Moja kčerka je molila za pomoć, ali pogrešnoj se osobi obratila. Samo želim da se vještačenje mobilnog telefona završi i pronađe osoba koje je podmetnula lažne i montirane fotografije putem Facebooka “ – rekao je neutješni otac Alija Hasanović.

Amilin otac kaže da ne odustaje.

„Vjerujte neću odustati dok se kompletan slušaj ne završi. Zar je teško izvršiti forenzičko vještaćenje mobilnog telefona? Ne mogu se pomiriti s ovakvim odnosom istražnih organa prema slučaju u kojem je poginula moja kčerka, u narednim danima obratit ću se sudu u Strazburu.“ – rekao je Alija Hasanović.

Porodica Hasanović svakako želi da kompletan slučaj se završi, a nakon toga će prezentirati javnosti pravu istinu o tragičnoj smrti pjevačice Amile Hasanović.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.