Otac Mahira Rakovca: Ima li majka Alisa imalo savjesti?

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Biološki otac Mahira Rakovca, tragično preminulog dječaka, Muhamed Rakovac prvi put je javno izašao u javnost nakon smrti svog sina 14. decembra. Gostujući na FACE televiziji, tvrdi da vršnjačko nasilje nije razlog zbog kojeg je njegov sin počinio samoubistvo.

Muhamed Rakovac nije isključio mogućnost vršnjačkog nasilja, ali istakao je to da se njegov sin ubio na datum razvoda roditelja.

“Nije mi satisfakcija ako neko bude optužen. Satisfakcija mi je istina, i da znam što je Mahir to uradio. Alisa kaže da to Mahir nije svojevoljno uradio, ali ga je neko psihički pogurao na to”, kazao je gostujući u Centralnom dnevniku.

Nije Rakovac isključio ni mogućnost da je njegov sin bio zlostavljan i u kući gdje je živio sa majkom Alisom i očuhom Dubravkom Lovrenovićem, kazavši da je klasična nebriga ako je majka primijetila modrice, a nije reagovala na njih.

“Presuda za razvod bila je 14. decembra 2011. godine. Kobni dan za Mahira i mene je bio 14. decembar 2015. godine. To je moglo biti smišljeno. Mahir tog dana nije zapalio samo knjige kako su mediji pisali, nego i fotografije koje je iznio iz kuće. Toga nema u javnosti. Koja je poruka onda? Koja je poruka datuma na koji je Mahir to učnio? Zašto je to uradio 14. decembra”, pitao je Muhamed Rakovac.

Rakovac je kazao da sumnja u navode da je Mahir Dubravka Loverenovića zvao ocem, jer mu se navodno povjerio da je bio primoran da ga tako zove. Muhamed Rakovac je pojasnio da u izjavama Lovrenovića i majke Alise ima dosta kontradiktornosti.

Interesovalo ga je gdje je provodio vrijeme kada je trebao biti u školi, dodavši: “Mislim da vršnjačko nasilje treba istražiti, ali to nije razlog. Ima li njegova majka savjesti da iznosi takve stvari”.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.