Otvoren konkurs za prijem volontera za 22. SFF

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

U želji da se jače poveže sa lokalnom sredinom, Sarajevo Film Festival godinama otvara svoja vrata mladim entuzijastima, koji su voljni raditi kao volonteri za potrebe realizacije programa.

Volontiranje je idealna prilika da se postane dio ovog kulturnog događaja koji, osim pristupa određenom broju projekcija, volonterima omogućava i sticanje praktičnog iskustva organizacije događaja u profesionalnom i prijateljskom okruženju, navode iz Sarajevo Film Festivala.

Poslovi tehničke pripreme Festivala, pomoć prilikom dočeka gostiju, njihove registracije i smještaja, te rad u festivalskom uredu, samo su neke od brojnih poslovnih mogućnosti koje se nude volonterima.

Pored toga što postaju dio jednog velikog i uspješnog projekta, volonteri imaju priliku razvijati vještine koje posjeduju, te usvajati nova saznanja i nove vještine. Rok za prijavu je 30. juna.

Sarajevo Film Festival je vodeći filmski festival u regiji Jugoistočne Evrope, koji okuplja kako filmske profesionalace, kako iz regija, tako i iz cijelog svijeta, ali i širu publiku.

Za vrijeme trajanja Festivala prikaže se preko 200 filmova, bude akreditovano oko 3000 profesionalaca, a preko 100 000 ljudi posjeti brojne festivalske programe.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.