Ovo su idealne godine za prvu trudnoću

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Kako bi ženama koje žele djecu pomogli u određivanju idealnih godina za početak zasnivanja porodice, naučnici s britanskog Univerziteta u Sheffieldu skupili su i analizirali podatke o plodnosti uzetih od više od 58.000 žena.

Došli su do zaključka da bi žene koje žele veliku porodicu, odnosno barem troje djece, prvo dijete trebalo da rode najkasnije sa 23 godine.

Počne li na prvom djetetu da radi s 23 godine, tvrde stručnjaci, imaće 90 odsto više šanse da rodi troje djece, ako ih želi toliko.

Čeka li do 31. godine šansa da bude majka troje djece pada na 75 odsto, a čeka li do 35. godine šanse su 50 odsto.

Žena koja želi dvoje djece trebalo bi na majčinstvu da počne da radi do 27. godine, a koja želi jedno dijete ne bi smjela da čeka dalje od 32. rođendana da postane majka.

Analiza je takođe pokazala da in vitro oplodnja, odnosno medicinski potpomognuta oplodnja nije garancija ženama koje odlažu majčinstvo, odnosno da mogućnost trudnoće produžava za svega jednu ili dvije godine.

Stručnjaci ističu da ovi podaci ne moraju važiti za svaku ženu, ali da itekako mogu pomoći ženama koje žele da planiraju porodicu i ostvare san o velikoj porodici.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.