Ovo su WhatsApp trikovi za koje samo hakeri znaju!

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

WhatsApp ima preko 400 miliona korisnika širom svijeta, a tome svakako doprinosi i lakoća i jednostavnost korišćenja aplikacije. Međutim, osim standardnog dopisivanja WhatsApp krije i neke trikove za koje ne zna puno ljudi.

1. Koristite ga bez otkrivanja svog broja mobilnog telefona

WhatsApp možete koristiti i bez otkrivanja sopstvenog broja telefona. Treba samo da instalirate aplikaciju, prebacite se u avionski način rada kako bi se blokiralo slanje poruka. Nakon toga otvorite aplikaciju i dodajte svoj broj. Na taj način neće moći da se pošalje poruka na server, pa će aplikacija da traži alternativni način verifikacije. Sada samo upišite svoju e-mail adresu i stisnite “Pošalji”, pa odmah potom stisnite “Prekini”. To će prekinuti proces verifikacije.

2. Sakrijte oznaku ”Last seen”

WhatsApp standardno pokazuje poruku koja govori drugom korisniku kada ste zadnji put koristili aplikaciju. Ovo može biti korisno, ali neke korisnike može da nervira da svi znaju kada su online. Kako biste ovo uklonili uđite u Postavke > Nalog > Privatnost > Last Seen i jednostavno ga isključite.

3. Pratite sa kim vam se dijete dopisuje

Da biste ovo mogli da radite morate da odete u memoriju svoje Micro SD kartice. Kliknite WhatsApp i Database. Kad ste to uradili dobićete dve datoteke “msgstore-yyyy..dd..db.crypt” i “msgstore.db.crypt”. Kad ih pronađete unesite te datoteke u telefon svog prijatelja ili osobe čije razgovore želite da čitate i to je sve.

4. Napravite lažni razgovor

Ovaj trik viralno se proširio internetom pa mnogi stvaraju lažne razgovore i objavljuju “skrinšotove” putem društvenih mreža. Na ovaj način i vi možete da se našalite sa svojim prijateljima. Korišćenjem aplikacija poput WhatSaid-Whatsappa lako ćete se našaliti sa svojim prijateljima.

5. Promijenite profilnu sliku prijatelju

Izaberite neku sliku koju ćete postaviti svom prijatelju za profilnu. Veličinu joj namestite na dimenzije 561×561 preko programa “Photoshopa” ili “Painta” i umjesto njenog naziva stavite broj telefona svog prijatelja. Sačuvajte fotografiju na Micro SD> card WhatsApp > Profilne slike. Isključite WiFi i mobilni promet podataka. Sada pokažite svom prijatelju kako mu izgleda profilna slika na vašem WhatsAppu.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.