“Parobrod” nastavlja sa svojim tradicionalnim načinom grijanja

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Dom Zdravlja u Visokom, koji već duže vrijeme nosi simbolično ime “Parobrod”, i dalje nastavlja sa svojim tradicionalnim načinom grijanja samog sebe.

Obzirom da se nalazimo u 21. vijeku, ali samo po datumu, ovo je sasvim normalno za Visoko. Većina stanovnika Visokog se grije “sčumurom” ili “zdrvima”, pa tako i naš Dom zdravlja, naglasak je na ovom “zdravlja”, se ne želi odmaknuti od tradicije, pa i dalje se grije na iste ogrijeve. Možda se tu naloži i neki medicinski otpadni materijal, ali to ne znamo, niti znamo kolika je kalorična vrijednost tog materijala.

Privremeno su prošli oni dani zagađenja zraka, u kojim nismo nikada saznali koliko je u Visokom zrak bio zagađen, jer niko iz Doma “zdravlja” nije naručio mobilnu mjernu stanicu da to utvrdi, a nekako ih i razumijemo, jer kako će oni zvati da se mjeri zrak, kada ga oni možda i najviše zagađuju.

Bilo kako bilo, najbolje je da sve bogati političari privatiziraju, i onda bi ova ustanova imala grijanje na pelet, ili neki drugi čisti moderni način grijanja.

Treba sve privatizirati, jer samo tako ova privatna država može ići naprijed, sve što je javnog karaktera samo koči perspektivu.

dom-zdravlja-grijanje

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.