Pet godina bitke sa birokratijom Elektrodistribucije Zenica PJ Visoko

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Danas se navršava 5 godina otkako mještani naselja Podvod u Malom Čajnu, Općina Visoko vode svoju bitku sa birokratijom Elektrodistribucije Zenica PJ Visoko. Naime, 5 punih godina uz pismene i usmene zahtjeve se pokušava privoliti Elektroprivredu da sanira neadekvatnu liniju te riješi problem truhlih stubova i žica koje vise na visini manjoj od 3 metra iznad lokalnog puta, predstavljajući opasnost po život svih onih koji prolaze ovim putem.

Sve što smo do sada dobili su stotine obećanja da će se problem riješiti vrlo brzo, u što skorijem roku, “Nije do nas, to ovi iz Zenice određuju”, “Nemamo materijala, čim bude riješićemo”, “Trenutno nemamo nikakvih rekonstrukcijana tom terenu”.

Najveći problem se dešava prilikom nabavke ogrjevnog drveta, jer kamioni koji dovoze trupce zbog visine ne mogu proći ispod pomenutih žica. Svaki put se mora pozvati dežurni tehničar Elektrodistribucije, sačekati da dođe, da podigne žice i tek onda kamion može nesmetano proći.

Danas smo svjedočili i jednoj tragikomičnoj situaciji. Na poziv mještana da se isključi struja i podignu žice nakon sat vremena čekanja došao je tehničar Elektrodistribucije, sav sretan kaže “Isključio sam, diži žice”.

Plaća 1500-2000 KM, na računu za električnu energiju uredno uračunata mrežarina a ja da vam dižem žice. E, neće moći…

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.