Pet stvari koje žene kriju od svojih muževa

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Nakon što parovi uplove u bračne vode, sve one stvari što su bile vaše postaju i njegove, ali i obratno. No, za većinu žena postoji uvijek nekoliko stvari koje nastoje skriti od svojih muževa.

Stručnjaci su otkrili koje su najčešće stvari o kojima žene šute pred muževima, pa pročitajte.

1. Zdravstveni problemi

Ukoliko žena pronađe sumnjivi mladež na tijelu, kvržicu na dojci ili neki drugi uznemirujući simptom, često će to prešutjeti i pokušati umanjiti svoje strahove, ali sama sa sobom.

“Žene skrivaju svoje brige od muževa kako bi ih zaštitili ili umanjili stres koji bi to moglo izazvati”, kazala je psihologinja Kristen Carpenter.

No, kako kažu stručnjaci, to nije najbolja ideja i žene bi se trebale otvoriti svojim muževima jer svaka zaslužuje rame za plakanje i podršku, što je i dio braka.

2. Nevolje u vezi

Ukoliko se žena ne slaže u vezi nekih stvari sa svojim mužem, na primjer o tome gdje će živjeti, koja škola je najbolja za njihovu djecu da upišu, one će češće potražiti pomoć kod psihologa, tvrdi terapeutkinja Jodie Voth.

Kazala je kako je cilj tih žena koje dolaze na terapije da odluče da li je veza vrijedna spašavanja ili ne. Navela je da iako terapije takve vrste mogu biti efektivne, ipak bi za očuvanje povjerenja u svoga muškarca bilo bolje da dolaze zajedno.

3. Seksualne sklonosti

Carpenter je istakla kako često kod nje dolaze žene koje se žale na to da su seksualno nezadovoljne, i da inače ne razgovaraju ni sa kim o svome seksualnom životu.

To je većinom zbog toga što ne žele svojim partnerima reći šta im se ne sviđa u krevetu, što je i “osjetljiva” tema i boje se da će povrijediti njihova osjećanja. No, Carpenter ohrabruje svoje pacijentice da razgovaraju o seksu van spavaće sobe, i da smireno kažu šta im se dopada a šta ne.

4. Lični uspjeh

Vjerovali ili ne, žene kada dođu kući ne vole da se hvale o svojim dostignućima, unapređenjima na poslu, povišici pa čak ni o tome ako su probile svoj rekord u trčanju.

“Žene ne žele da se osjeti neka vrsta trke između njih i muževa”, kaže Carpenter, no dodala je i da se neki muškarci osjećaju ugroženim ukoliko im je žena na višoj poziciji nego oni.

“Mnogi će reći da žele pametnu i uspješnu ženu, ali isto tako da ne žele da je uspješnija od njega”, objasnila je i dodala da je najbolji odgovor pronaći pravog muškarca tako da žene ne bi trebale sabotirati svoj lični uspjeh zarad muškarca.

5. Izvod iz banke

“Žene kriju stanje na svom bankovnom računu iz različitih razloga, a čini mi se da su ih to naučile njihove majke”, kazala je terapeutkinja Tomanika Witherspoon.

“Za neke je zlatno pravilo da uvijek ima ušteđevine, u slučaju da veza ne uspije”, dodala je.

To može dati ženama osjećaj sigurnosti, no ako suprug otkrije tajnu ušteđevinu, može pomisliti da čuvaju novac jer su sigurne da će njihov brak propasti.

“Muž bi na osnovu toga mogao pomisliti da njegova supruga krije i veće tajne od toga”, kazala je Witherspoon.

Na osnovu ovih pet obrazloženja, i zarad jače veze između vas, možda biste ipak trebale razmisliti da te stvari ipak ne prešućujete?

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.