Petorici državljana Turske nije dozvoljen ulazak u BiH

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo na letu iz Istanbula 5.5.2016. godine službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo nisu dozvolili ulazak peterici državljana Republike Turske zbog neispunjavanja uvjeta za ulazak u BiH. Stranim državljanima uručena su rješenja o odbijanju ulaska u BiH. Narednim letom bit će vraćeni na polaznu destinaciju.

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo 4.5.2016. godine pasoškom kontrolom B.A. (1967.) otkrili su falsificiranu putnu ispravu Republike Turske kojom se koristio prilikom pokušaja ulaska u Bosnu i Hercegovinu. Državljanin R. Turske stigao je na Međunarodni aerodrom Sarajevo letom iz Istanbula. Lišen je slobode i bit će predat Tužilaštvu Kantona Sarajevo na daljnje postupanje.

Istog dana na letu iz Beča lišen je slobode S.A. (1991.), državljanin BiH. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Kantonalni sud u Bihaću zbog krivičnog djela „spolni odnos sa djetetom“. Predat je Sudskoj policiji Kantona Sarajevo.

Prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Velika Kladuša graničnim provjerama utvrđeno je da bh. državljanku R.H.K. (1958.) potražuje Općinski sud Velika Kladuša zbog krivičnog djela „krivotvorenje isprave“. Službenici JGP Velika Kladuša 4.5.2016. godine predali su je službenicima Sudske policije Velika Kladuša.

Više vijesti
Komentara ( )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove Visokoin.com portala. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.