Pobit ću milione ovisnika kao što je Hitler pobio milione Židova

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte uporedio se sa Adolfom Hitlerom i kazao kako želi pobiti milione ovisnika o drogama, baš kao što je Hitler pobio milione Židova tokom Drugog svjetskog rata. Prema njegovim riječima, Hitler je tokom rata pobio tri miliona Židova, a trenutno se na Filipinima nalazi tri miliona ovisnika o drogama.

“Bio bih sretan kada bih izvršio pokolj nad njima. Njemačka je imala Hitlera, a Filipini su sretni što imaju mene. Moje žrtve su dobro znane. To su sve kriminalci, a ja ću riješiti taj problem i tako spasiti naredne generacije od propasti”, rekao je Duterte.

Predsjednik Svjetskog židovskog kongresa Ronald Lauder, komentarisao je Duterteove izjave, prenosi CNN.

“Ove izjave su odvratne i trebao bi ih povući i izviniti se. Upravo smo obilježili 75. godišnjicu masakra nad 33.000 Židova u Ukrajini, a sada predsjednik jedne zemlje ponovo ima slične planove. Ovisnost jeste veliki problem, ali ono što je on izjavio je neljudski i demonstrira krajnje nepoštovanje ljudskog života”, rekao je Lauder.

Kontroverzni lider provodi kampanju protiv kriminala, naročito kriminalnim radnjama povezanim sa zloupotrebom droge.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.