Počela realizacija projekta “Amatersko sportsko takmičenje mladih u streljaštvu – Visoko 2016”

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Obavještavaju se građani općine Visoko (djeca, mladi i odrasle osobe – oba pola) da se uspostavlja AMATERSKO SPORTSKO TAKMIČENJE MLADIH U STRELJAŠTVU: VISOKO 2016. – „29. AVGUST – DAN OPĆINE VISOKO“, i da je počela njegova ovogodišnja realizacija. Namjera organizatora je da ova sportska manifestacije preraste u tradicionalnu, kojom će biti obogaćen Program obilježavanja „Dana općine Visoko – 29. avgust“.

Radi se o takmičenju u amaterskom streljaštvu (gađanje zračnom puškom 5 hitaca u metu na 10 metara), posvećenom obilježavanju 29. avgusta – Dana općine Visoko.

Ovogodišnje takmičenje će trajati mjesec dana (29. 07. – 29. 08. 2016.); očekujemo da će kroz turnir proći oko petsto djece i mladih, te odraslih osoba.

FINALE će se realizirati u bivšoj kasarni „Ahmet Fetahagić“, 28. avgusta 2016. godine.

-Instruktori US „20. juni ‘92.“ doći će sa opremom u svako selo, svaku mjesnu zajednicu, svaku ulicu, bilo koji drugi sportski klub ili udruženje, svaku školu ili drugu ustanovu – i obaviti takmičenje. Pozovite nas i mi ćemo doći, svuda gdje ima 20 i više onih koji želite gađati, takmičiti se ovim povodom, povodom Dana (naše) općine Visoko. Telefon za kontakte je: 061/133-923 – rekao je za visoko.co.ba brigadir Armije RBiH, mr.sci Hasib Mušinbegović.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.