Počeli protesti Inicijative za Stolac ispred CIK-a BiH

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Članovi Inicijative za Stolac protestuju ispred zgrade Centralne izborne komisije (CIK) BiH u Sarajevu, tražeći ponavljanje izbora u Stocu.

Insistiraju da ih, uz nadzor međunarodnih organizacija, organizuje direktno CIK, koji je jučer zaključio da će tu odluku donijeti naknadno.

Članovi Inicijative smatraju da su za prekid izbornog procesa u Stocu, 2. oktobra odgovorni Opštinska izborna komisija, kao i CIK BiH, PS Stolac, MUP HNK, i sve ostale nadležne institucije koje su na bilo koji način mogle spriječiti, kako kažu, organizovanje krađe demokratije u Stocu.

Uvjereni su da Stolac nije ni hrvatski, ni bošnjački, ni srpski, nego i srpski, i hrvatski, i bošnjački, kao i svih ostalih njegovih građana. Žele da se ostvari jednakopravnost svih stanovnika Opštine Stolac.

Punu podršku radu Inicijative daju građani Stoca i Stolačka dijaspora.

Inicijativa za Stolac je stolačka koordinacija političkih stranaka, boračkih udruženja, nevladinih organizacija, vjerskih zajednica i pojedinaca s ciljem da svim građanima Stoca ponude koordiniran nastup na lokalnim izborima u oktobru.

(Visokoin.com / Fena)

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.