Poduzetnici i budući poduzetnici, aplicirajte za finansijsku podršku vašem biznisu

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Visočanin Tarik Hodžić režirao je video za kampanju “Poslovni prostor BH”. Radi se o inicijativi Instituta za razvoj mladih KULT „Poslovni prostor BH“ koji snažno podržava inicijativu Vlade FBiH za subvencioniranje zapošljavanja mladih bez radnog iskustva i samozapošljavanje, kao i sve slične inicijative koje za cilj imaju više zaposlenih mladih i, u konačnici, poboljšavanje položaja mladih u našoj zemlji.

Mjerom se projicira zapošljavanje od oko sedam do osam hiljada osoba, i to zapošljavanjem mladih bez ili sa godinom radnog iskustva i poticanje samozapošljavanja mladih. Radi se o ukupnom iznosu subvencije od 50 miliona KM, odnosno do sada najvišem iznosu koji se izdvaja za poticanje zapošljavanju i samozapošljavanju.

Institut za razvoj mladih KULT podržava ovakvu mjeru kao dobar početni korak u kreiranju i realizaciji dugoročnih mjera zapošljavanja mladih. Institut će u budućnosti zagovarati da se po sličnom principu donese Zakon o poticanju zapošljavanja u FBiH. Sve po uzoru na susjednu Hrvatsku koja je 2012. godine donijela ovakav Zakon.

Prijava se vrši podnošenjem zahtjeva na web portalu Federalnog zavoda za zapošljavanje http://www.fzzz.ba/vijesti/uredba-subvencioniranje-zapoljavanja-mladih-bez-radnog-iskustva-i-samozapoljavanja. Nakon izvršene elektronske prijave isprintan obrazac zahtjeva sa pratećom dokumentacijom, koja je navedena u obrascu zahtjeva, dostavlja se nadležnoj kantonalnoj službi za zapošljavanje, lično ili putem pošte. Poziv je otvoren do utroška sredstava.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.