Pojačan nadzor na carinama zbog prisustva stranog tijela u proizvodima Mars i Snickers

Federalna uprava za inspekcijske poslove obavijestila je sve nadležne inspekcijske organe u FBiH o isporuci proizvoda proizvođača Mars na bh. tržište i naložila da provjere prisustvo spornog proizvoda u prometu, te preduzmu sve zakonom propisane mjere u cilju zaštite zdravlja potrošača.

Federalna uprava za inspekcijske poslove u utorak je zaprimila akt Agencije za sigurnost hrane BiH o povlačenju i opozivu proizvoda proizvođača Mars zbog prisustva stranog tijela te dodatnu informaciju, izjavu uvoznika i distributera Mars proizvoda u BiH.

Ova Uprava odmah je o tome obavijestila sve nadležne inspekcijske organe u FBiH.

U srijedu je zaprimila i akt Agencije za sigurnost hrane da je na tržište BiH isporučen proizvod Snickers Multipack, proizvođača Mars Nederland B.V., Veghel.

Također su informisani i federalni sanitarni inspektori na carinarnicama i carinskim ispostavama da pojačaju inspekcijski nadzor nad uvozom pošiljki ovakvih i sličnih proizvoda, saopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Više vijesti
Komentara ( )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove Visokoin.com portala. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.