Pojačane kontrole zbog tovara zamrznutog mesa iz 1982.

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Uprava carina Srbije saopštila je danas da su preduzete sve mjere da tovar zamrznutog mesa iz 1982. godine, koji je stigao u luku Bar, ne dođe na tržište Srbije.

“Svim carinarnicama je naloženo da preduzmu mjere pojačane kontrole, robnog i putničkog prometa sa posebnim akcentom na granične i pogranične prelaze prema Crnoj Gori, Makedoniji, BiH, kao i na administrativnim prelazima prema Kosovu”, navodi se u saopštenju.

Iz Uprave carina ističu da na graničnim prelazima nije moguć prolazak tovara živog ili zamrznutog mesa ukoliko ga ne prati propisana isprava koju izdaje granična veterinarska inspekcija.

“Ukoliko se radi o pokušaju krijumčarenja, pa tovar bez dokumentacije prelazi preko alternativnih prelaza, potencijalni krijumčari će se suočiti sa mobilnim timovima Odjeljenja za suzbijanje krijumčarenja koji sprovode takozvane `dubinske kontrole`”, navodi se u saopštenju.

Iz Uprava carina Srbije ističu da će, kao i do sada, učiniti sve da se spriječi bilo kakav pokušaj ugrožavanja bezbjednosti i zdravlja građana.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.