Pokreće se istraga o napadu na tri osuđenika u KPZ Zenica

Slobodan Protić, predsjednik Odbora za predstavke, prijedloge i društveni nadzor Narodne skupštine Republike Srpske izjavio je da je neophodno stvoriti zakonske pretpostavke u BiH da osuđenici budu premještani iz zatvora u jednom entitetu u drugi.

On je nakon sastanka sa suprugama zatvorenika koji kaznu služe u KPZ Zenica izjavio da se ovom odboru već određen broj osuđenika obraćao ukazujući na probleme koji imaju pri odsluženju kazne.

On je kao problem evidentirao činjenicu da u BIH ne važi pravilo prema kojem osuđenik nakon odslužene dvije trećine zatvorske kazne može izaći na uslovnu slobodu.

Sastanku sa suprugama osuđenika koji kaznu služe u KPZ Zenica prisustvovao je i Ljubinko Mitrović, ombudsman za ljudska prava BiH a koji je izjavio da će ova instuitucija da otvori istragu o događajima u zeničkom KPZ-u kojom će biti utvrđene sve činjenice u vezi sa ovim incidentom.

Snežana Bajić, supruga Predraga Bajića, koji je zajedno sa bratom Nenadom i njihovim zetom Sinišom Babićem pretučen u zeničkom zatvoru, kazala je da njen muže osjeća jake bolove te da insistiraju na tome da ga pregleda doktor iz RS.

Više vijesti
Komentara ( )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove Visokoin.com portala. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.