Pokreće se istraga o napadu na tri osuđenika u KPZ Zenica

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Slobodan Protić, predsjednik Odbora za predstavke, prijedloge i društveni nadzor Narodne skupštine Republike Srpske izjavio je da je neophodno stvoriti zakonske pretpostavke u BiH da osuđenici budu premještani iz zatvora u jednom entitetu u drugi.

On je nakon sastanka sa suprugama zatvorenika koji kaznu služe u KPZ Zenica izjavio da se ovom odboru već određen broj osuđenika obraćao ukazujući na probleme koji imaju pri odsluženju kazne.

On je kao problem evidentirao činjenicu da u BIH ne važi pravilo prema kojem osuđenik nakon odslužene dvije trećine zatvorske kazne može izaći na uslovnu slobodu.

Sastanku sa suprugama osuđenika koji kaznu služe u KPZ Zenica prisustvovao je i Ljubinko Mitrović, ombudsman za ljudska prava BiH a koji je izjavio da će ova instuitucija da otvori istragu o događajima u zeničkom KPZ-u kojom će biti utvrđene sve činjenice u vezi sa ovim incidentom.

Snežana Bajić, supruga Predraga Bajića, koji je zajedno sa bratom Nenadom i njihovim zetom Sinišom Babićem pretučen u zeničkom zatvoru, kazala je da njen muže osjeća jake bolove te da insistiraju na tome da ga pregleda doktor iz RS.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.