Polaganje kamena temeljca za obdanište u Prijekom na Dan općine

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Na Dan općine Visoko 29.08.2015.godine bit će položen kamen temeljac na lokaciji bivšeg obdaništa u Prijekom, gdje će se graditi potpuno novo obdanište po principu “ključ u ruke”.

Općina Visoko ranije je donijela je Odluku o davanju saglasnosti«Abras Company» d.o.o. za izgradnju odgojno-obrazovnog objekta u naselju Prijeko. Ovom Odlukom Općinsko vijeće dalo je saglasnost za izgradnju objekta u naselju Prijeko na parceli oznaĉenoj k.č. 3567 K.O. Visoko, gradilište površine 3914 m2 , sa upisanim pravom raspolaganja i privremenim pravom korištenja zemljišta radi građenja u korist općine Visoko, udio 1/1, za obavljanje odgojno-obrazovne djelatnosti. Dato je ovlaštenje Općinskoj načelnici da zaključi Ugovor o finansiranju izgradnje objekta sa firmom «Abras Company» d.o.o., vlasnika Ahmeda Alabrasa, uz obavezu upisa zabrane otuđenja objekta u zemljišnoknjižnoj evidenciji i zabrane promjene namjene objekta.

Ovom odlukom «Abras Company» d.o.o. se obavezao da će u cjelosti finansirati izgradnju objekta po principu «ključ u ruke», snositi sve troškove izrade projektne dokumentacije i troškove vanjskog uređenja. Dok sve troškove vezane za izdavanje potrebnih dozvola, saglasnosti, troškove zaključenja Ugovora, nadzora i slično snosi Općina Visoko.

Općina Visoko se obavezala da će u odgojno-obrazovnoj ustanovi, smještenoj u objektu čija je izgradnja predmet ove Odluke, omogućiti dobrovoljno održavanje nastave iz predmeta vjeronauke. Izgrađeni objekat će se nakon izdavanja upotrebne dozvole upisati u zemljišnim knjigama kao vlasništvo Općine Visoko, udio 1/1 sa zabilježbom zabrane otuđenja objekta i zabrane promjene namjene objekta, te dati na upotrebu Javnoj ustanovi za obavljanje odgojno-obrazovne djelatnosti, a u skladu sa važećom regulativom.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.