Policajac u Kiseljaku spasio dva mlada života

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Dužnost policajaca i njihov rad traje 24 sata, a to je na najbolji način pokazao hrabri čin pripadnika MUP-a SBK/KSB Travnik – policajca policijske stanice Kreševo.

Policajac Vladimir Cetina, 9.11. ove godine u večernjim satima kretao se sa svojim vozilom iz Kiseljaka u pravcu Kreševa, gdje se uputio u još jednu noćnu smjenu. U jednom trenutku vidio je da vozilo marke Opel Astra slijeće sa kolovoza i da se survalo u rijeku Kreševku. Obzirom da je rijeka nabujala, a da se vozilo prevrnulo na krov, vozilo je gotovo u potpunosti bilo pod vodom. Policajac Vladimir je odmah skočio u rijeku, ne čekajući pomoć drugih. Pomogao je da mladi vozač i njegova mlada suvozačica napuste vozilo i tako spriječio puno teže posljedice od onih koje su nastupile za ovo dvoje mladih nastradalih u ovoj saobraćajnoj nezgodi. Povrjeđenim osobama pružena je medicinska pomoć u domu zdravlja Kiseljak, gdje su ljekari, na sreću, konsatovali da se radi o lakšim tjelesnim povredama. Povrede je u ovoj akciji spašavanja zadobio i sam policajac i trenutno je na liječenju.

Ovaj njegov čin u Upravi policije MUP-a Srednjobosanskog kantona smatramo krajnje hrabrim, profesionalnim i humanim. Iz tog razloga policajac Vladimir Cetina će biti nagrađen od strane Ministarstva, ali je on i pored toga skroman u svom izvještaju o ovom slučaju. On navodi da bi slično vjerovatno postupio svaki drugi čovjek, te se ne smatra nekim velikim herojem. Mišljenja je da pomaganje ljudima treba biti usađeno u nama svima i da nijednog trenutka nije razmisljao da li treba skočiti u rijeku ili sačekati pomoć.

Nadamo se da će ovaj primjer podstaći mnoge da, ako se nađu u sličnoj situaciji, postupe isto, priopćio je MUP KSB.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.