Porezna uprava FBiH ipak neće blokirati račune dužnika

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine ipak neće blokirati račune poreznih dužnika u FBiH kao što su ranije najavili.

Naime, nakon najave Porezne uprave Federacije BiH da će izvršiti blokadu računa poreznih obveznika dužnika sa većinskim udjelom državnog kapitala, odnosno čiji su osnivači Vlada FBiH i Vlade Kantona, Porezna uprava Federacije BiH informiše javnost da je od Vlade Federacije BiH dobila usmenu informaciju da je Vlada zaključila da Porezna uprava zastane s blokadom transakcijskih računa do održavanja sjednice Vlade FBiH 22. aprila 2016. godine na kojoj će se se raspraviti i odlučiti o daljim aktivnostima naplate javnih prihoda od ovih dužnika.

Najveći dužnici u Kantonu Sarajevo su porezni obveznici sa većinskim udjelom državnog kapitala u vlasništvu između ostalih kao što su: JP Željeznice Federacije BiH, KJKP Gras, Hidrogradnja, Zrak, Pretis, Farmaceutski fakultet, Studentski centar Sarajevo, KJKP Park itd.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.