Porezna uprava FBiH zapečatila 64 objekta

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Porezna uprava Federacije BiH je u subotu 11.03.2016 godine, na prostoru Federacije BiH izvršila ukupno 211 inspekcijskih nadzora.

Inspekcijskim nadzorom su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju građevinsku djelatnost, ugostiteljske i druge uslužne djelatnosti.

U toku inspekcijskih nadzora inspektori Porezne uprave FBiH su otkrili osamdesetjednog (81) neprijavljenog radnika i 41 objekat u kojima se obavljala djelatnost bez odobrenja nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranje prometa zapečećeno je 64 objekta i izdato 127 prekršajnih naloga sa izrečenim novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 295.350,00 KM.

Porezna uprava se zahvaljuje poreznim obveznicima kod kojih nisu utvrđene nepravilnosti i građanima od kojih je primila informacije o nepravilnostima.

Porezna uprava FBiH nastaviti će aktivnosti na kontroli i sprečavanju sive ekonomije radnim danima i u dane vikenda i poziva porezne obveznike da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i dodatnim troškovima.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.