Poruke kandidata za načelnika Srebrenice uzburkale javnost

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Zajednički kandidat srpskih stranaka za mjesto načelnika u Srebrenici ove godine je Mladen Grujičić, za kojeg aktuelni načelnik Ćamil Duraković smatra da je “radikalna osoba”.

“Najbolji primjer je njegov status na facebooku, gdje je postavio fotografiju Radovana Karadžića uz opasku ‘idemo dalje’. Apsurdno je da takva osoba bude načelnik svih građana, jer je to apsolutno poraz za žrtve genocida koji su doživjeli najveće strahote poslije Drugog svjetskog rata, upravo zahvaljujući politici Radovana Karadžića”, izjavio je Duraković.

Duraković je izrazio zabrinutost što je u Srebrenici uspostavljeno “navijačko stanje“, umjesto da se zajednički radi na programu oporavka i razvoja ove općine.

Grujicic-fb

“Žao mi je da smo se podijelili na dvije navijačke skupine ‘za’ i ‘protiv’. Volio bih da imamo zajedničku priču o viziji zajedničkog programa socio-ekonomskog oporavka Srebrenice i onome što je po mjeri svih građana, a ne ko će vladati Srebrenicom. Poruka srpskih stranaka je da načelnik bude Srbin, a ne da se kroz tu funkciju razvija općina ili da se radi za sve građane”, smatra Duraković.

Više vijesti