Potpisan Sporazum o međusobnom pružanju pomoći i saradnji sa kantonalnim MUP-ovima

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

U službenim prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas je (21.3.2016. godine) potpisan bilateralni Sporazum o međusobnom pružanju pomoći i operativnoj saradnji između SIPA-e i MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona i MUP-a Hercegbosanskog kantona.

Sporazum su potpisali ministar i komesar MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Slađan Bevanda i Ilija Lasić, ministar i načelnik Sektora uniformirane policije MUP-a Hercegbosanskog kantona Darinko Mihaljević i Milan Juranić i direktor SIPA-e Perica Stanić.

Potpisnici Sporazuma istakli su značaj saradnje policijskih organa na svim nivoima u BiH, u skladu sa zakonom propisanim nadležnostima, za uspješnu borbu protiv svih oblika kriminala i efikasnije suprotstavljanje aktuelnim sigurnosnim izazovima.

Direktor SIPA-e potpisao je 16.3.2016. godine Sporazum o međusobnom pružanju pomoći i operativnoj saradnji sa ostalim kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova, dok je 29.12.2015. godine sporazum potpisan i sa MUP-om Republike Srpske, Federalnom upravom policije i Policijom Brčko distrikta BiH.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.