Potpisan Sporazum o poštivanju izbornog etičkog kodeksa

Danas je u Općini Visoko boravio Šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Jonathan Moore s ciljem potpisivanja Sporazuma o poštivanju izbornog etičkog kodeksa. Među potpisnicima Sporazuma bili su Aida Karavelić predsjednica Općinske izborne komisije Visoko i politički subjekti općine Visoko, koji su u skladu sa Izbornim zakonom BiH registrovani za učešće na općinskim izborima 2016. godine.

Cilj Sporazuma je osiguravanje uslova za fer i poštene lokalne izbore u općini Visoko te promoviranje demokratije, tolerancije i političkog dijaloga.

Gospodin Moor za ovaj Sporazum kaže:

„Ovaj Sporazum je dokaz dobrih namjera svih političkih opcija ovdje u Visokom. Naravno to nije zakon, nego naša želja i želja političkih subjekata u Visokom da tokom Lokalnih izbora u oktobru gledamo fer i korektnu borbu.”

potpis-sporazum-6

potpis-sporazum-1

potpis-sporazum-2

potpis-sporazum-3

potpis-sporazum-4

Više vijesti
Komentara ( )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove Visokoin.com portala. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.