Potvrđena optužnica protiv Radeljaša, Hadžića i ostalih

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Kantonalni sud Sarajevo potvrdio je optužnicu protiv Eseda Radeljaša, Jasmine Horo, Nedžada Kapetanovića, Jusufa Čauševića i Damira Hadžića, potvrdili su u Sudu.

Oni se, kako su ranije naveli iz Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, terete da su zloupotrebom službenog položaja nezakonito proveli postupak dodjele zemljišta Radeljašu. Potom su nezakonito proveli postupak za utvrđivanje visine naknade za oduzimanje zemljišta koje je Radeljašu ranije dodijeljeno.

Hadžić, bivši načelnik Općine Novi Grad, se tereti da je Radeljašu nezakonito omugućio isplatu više od milion maraka iz budžeta Općine za zemljište, koje je on 2006. godine platio Općini 51.340 KM.

Uz optužnicu je Tužilaštvo zatražilo produženje pritvora Radeljašu zbog opasnosti od ponavljanja djela, a za Hadžića i Horo zbog bojazni da bi mogli utjecati na svjedoke i prikrivati dokaze. Odluku o prijedlogu Tužilaštva, kako su pojasnili u Sudu, naknadno će donijeti Vijeće Kantonalnog suda.

Radeljaša optužnica tereti za ovjeravanje neistinitog sadržaja, podstrekivanje na zloupotrebu položaja, pranje novca i davanje dara, a ostale za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, dok se Horo tereti i za pranje novca, prenosi BIRN.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.