Potvrđena prvostepena presuda: Marina Pendeš oslobođena optužbi

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Vijeće Apelacionog odjeljenja Odjela II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda Bosne i Hercegovine je 9. juna otpremilo drugostepenu presudu od 23. maja u predmetu Marina Pendeš kojom je odbijena kao neosnovana žalba Tužilaštva te potvrđena prvostepena presuda Suda BiH od 25. februara 2016. godine, saopćeno je danas iz Suda BiH.

Prvostepenom presudom Suda Bosne i Hercegovine od 25. februara optužena Pendeš je oslobođena optužbe da je radnjama opisanim u izreci prvostepene presude počinila krivično djelo nesavjestan rad u službi i krivično djelo krivotvorenje službene isprave.

Protiv prvostepene presude žalbu je izjavilo Tužilaštvo BiH kojom presudu pobija zbog bitne povreda odredaba krivičnog postupka, povrede krivičnog zakona i pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, sa prijedlogom da vijeće Apelacionog odjeljenja Suda BiH pobijanu presudu ukine i odredi održavanje glavnog pretresa, ili da se presuda preinači, te da se optužena oglasi krivom.

Branioci optužene Marine Pendeš su u zakonskom roku dostavili odgovor na žalbu sa prijedlogom da apelaciono vijeće Suda BiH odbije žalbu Tužilaštva kao neosnovanu.

Apelaciono vijeće je 23. maja održalo javnu sjednicu na kojoj su tužilac i branilac optužene ostali u cijelosti kod navoda i prijedloga iz pismeno izjavljene žalbe i odgovora na žalbu.

Nakon što je ispitalo pobijanu presudu u granicama žalbenih navoda, apelaciono vijeće je donijelo navedenu odluku, navodi se u saopćenju.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.