Predsjedništvo BiH prihvatilo poziv Baracka Obame

Predsjedništvo BiH je na današnjoj redovitoj sjednici prihvatilo poziv predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Baracka Obame, upućen predsjedatelju Predsjedništva BiH Draganu Čoviću, za sudjelovanje na Samitu vođa u borbi protiv ISIS-a i nasilnog ekstremizma, koji će biti održan u New Yorku, 29. septembra.

Također, Predsjedništvo BiH je prihvatilo poziv predsjednika Narodne Republike Kine Xija Jinpinga i glavnog tajnika Ujedinjenih naroda Ban Ki-moona, upućen predsjedatelju Predsjedništva BiH Draganu Čoviću, za sudjelovanje na Susretu svjetskih vođa o rodnoj ravnopravnosti i osnaživanju žena: opredijeljenost za akciju (UN-Women), koji će biti održan u New Yorku, 27. septembra.

Prihvaćen je i poziv predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana, upućen Predsjedništvu BiH, za službeni posjet Republici Turskoj krajem 2015. godine.

Donesena je Odluka o prihvaćanju sporazuma i određivanju potpisnika za Sporazum o osnutku fonda zemalja Zapadnog Balkana.

Dato je odobrenje za zaključivanje Memoranduma o suradnji u području mladih između Ministarstva civilnih poslova BiH i Ministarstva školstva, znanosti, istraživanja i sporta Republike Slovačke, te Sporazuma o provedbi zajedničke platforme o upravljanju podacima za razvitak regionalnog sustava ranog upozoravanja i analize rizika “Granična straža”.

Predsjedništvo BiH je odlučilo da uputi pozive glavnom tajniku NATO-a Jensu Stoltenbergu i predsjedniku Narodne Republike Kine Xiju Jinpingu da posjete Bosnu i Hercegovinu 2015. godine, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Više vijesti
Komentara ( )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove Visokoin.com portala. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.