Predstavnički dom Parlamenta BiH: Produžen rok naplate RTV takse do 30. juna

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojili su večeras na sjednici izmjenu Zakona o javnom radiotelevizijskom sistemu Bosne i Hercegovine po hitnom postupku. Ova izmjena predviđa produženje roka za naplatu RTV takse do 30. juna ove godine.

Podržan je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kontroli kretanja oružja i vojne opreme u drugom čitanju te Prijedlog zakona o dopunama Zakona o odlikovanjima BiH u prvom čitanju. Oba zakona predložio je Savjet ministara BiH. Poslanici su podržali i prijedloge službene verzije prečišćenog teksta Zakona BiH o izvršenju krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera te Zakona o državljanstvu BiH, a oba zakona predložila je Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma.

Poslanici su dali saglasnost za ratifikovanje Protokola o saradnji u traženju nestalih osoba između Savjeta ministara BiH i Vlade Republike Srbije koji bi trebao doprinijeti pronalasku u ratu nestalih osoba. Za je glasalo 25 poslanika, dok je pet bilo protiv i šest suzdržanih glasova.

Podržano je i nekoliko izvještaja o radu za prošlu godinu među njima Izvještaj o radu parlamentarnog vojnog povjerenika BiH, a podršku su dobili izvještaji o radu šest stalnih tijela za prošlu godinu, te izvještaji o radu šest zajedničkih stalnih tijela oba doma PSBiH. Poslanici su podržali imenovanje zamjenika glavnog revizora Kancelarije za reviziju institucija BiH Jasmina Pilice.

Predsjedavajuća Doma Borjana Krišto (HDZBiH) najavila je na kraju sjednice da bi naredna sjednica tog doma Parlamentarne skupštine trebala biti održana 5. aprila.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.