PREMIJER NOVALIĆ POTVRDIO: “Razvojna banka FBiH kupila Agrokomerc!”

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Dva tri dana prije nego je trebao uplatiti novac Imamović je odustao „zbog telefonskih prijetnji“. Potom je bez obrazloženja odustao i Gadžo.

Federalni premijer Fadil Novalić, gostujući u emisiji FTV „Odgovorite ljudima“ rekao je da je Razvojna banka kupac “Agrokomerca” iz Velike Kladuše.

-Ušli smo u Agrokomerc, znači kupili od samih sebe. Dugovi su bili oko 100 miliona KM. Privatni povjerioci su tužili, odredili smo tu sumu Razvojna banka FBiH je kupila, i to je najbolje je rješenje. Ponudili smo onoliko novca koliko je potrebno da se zadovolje povjerioci. Druge su firme nudile više, ali su odustali. Ovo je centar u Velikoj Kladuši, ima centar u Pjaniću i u centar u Ćoralićima. Istu tehniku ćemo primijeniti i tu. Našli smo tri investitora, dva domaća i jedan strani sa kojima pregovaramo i to ćemo definitivno riješiti nakon 20 godina, rekao je Novalić.

Svoje ponude za Agrokomerc dala su dva sarajevska biznismena, Nihad Imamović i Mustafa Gadžo, preko svojih kompanija „Ein Natural“ i „Silsila“. Na usmenoj prodaji dijela imovine Agrokomerca održanoj pred Općinskim sudom u Velikoj Kladuši krajem februara ove godine kao najbolji ponuđač pojavio se Imamović sa 12 miliona KM, drugi je bio Gadžo sa 5,5 miliona KM, dok je Razvojna banka FBiH bila treća sa 2,2 miliona KM.

Dva-tri dana prije nego je trebao uplatiti novac Imamović je odustao „zbog telefonskih prijetnji“. Potom je bez obrazloženja odustao i Gadžo, te je na kraju Razvojna banka FBiH za samo 2,2 miliona KM kupila Agrokomerc.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.