Prešli ste na Windows 10 i hoćete nazad? Evo kako

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Bilo da je kompjuter samostalno nadogradio Windows 7 ili Windows 8 OS-a na ‘desetku’, bilo da je korisnik iz nekog drugog razloga zažalio nadogradnju na najmoderniji operativni sistem iz Redmonda, rješenje postoji – pogotovo ako od nadogradnje nije prošlo više od 30 dana.

Svi koji su nadogradili svoje računare na Windows 10 u roku od 30 dana mogu se vratiti na prethodnu Windows instalaciju na vrlo jednostavan način. Treba otvoriti Start meni > Settings > Update & Security i tu odabrati opciju Recovery. Trebalo bi da budu dostupne i opcije ‘Go back to Windows 7’ ili ‘Go Back to Windows 8.1’, zavisi od toga šta je korisnik ranije imao na računaru. Ovo je moguće zahvaljujući činjenici da Windows 10 ne briše raniju instalaciju automatski već je ostavlja kao backup.

Nakon odabira opcije kliknuti na ‘Get started’ i nakon završetka procesa stvari će se vratiti ‘na staro’. Ako je pak prošlo više od 30 dana od nadogradnje, stvari su nešto komplikovanije – jer je potrebno napraviti čistu instalaciju ranijeg OS-a, a treba imati spremne i serijske brojeve.

Ko je izgubio optički nosač podataka ne treba da strahuje jer Microsoft omogućuje besplatno preuzimanje ISO datoteka za Windows 7 i Windows 8. Još jednom treba napomenuti da se u ovakvo nešto ne kreće bez provjerenog serijskog broja.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.