Prevarena baka milionerka iz Srbije

Baka Marija (86) od muža je iz Australije naslijedila je gotovo million australijskih dolara, ali kaže da nema “ni dinara” jer su joj sav novac uzeli staratelj i prijateljica i nije ga se odrekla.

Cijelu regiju veoma je zainteresovala vijest o 86-godišnjoj baki iz istočne Srbije koja je, zahvaljujući nasljedstvu, preko noći postala milionerka. Međutim, čini se da ona u novcu ipak neće uživati:

“Tačno je da sam dobila nasljedstvo od pokojnog muža koji je preminuo u Australiji, ali nemam ni dinara. Novce su podijelili čovjek koji me čuva i prijateljica Mara, koja mi je rješavala sve oko nasljedstva kad sam saznala da mi je umro muž Momčilo” rekla je Marija Zlatić (86) za Kurir.

Baka koja živi u straćari na brdu u šumi kaže da joj ne treba ništa, samo malo vode i kruha za nju i njene mačiće i psiće.

Podsjetimo, Marija je sa suprugom Momčilom davnih 1960-ih odselila u Australiju, ali se ubrzo vratila u Srbiji kada je saznala da joj je majka bolesna. Njen Momčilo ostao je u Australiji i ponovno se oženio, ali i obogatio.

Međutim, kako se u Srbiji nije službeno rastao od Marije, upravo ona je naslijedila njegovo bogatstvo.

Više vijesti
Komentara ( )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove Visokoin.com portala. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.