Prevarena baka milionerka iz Srbije

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Baka Marija (86) od muža je iz Australije naslijedila je gotovo million australijskih dolara, ali kaže da nema “ni dinara” jer su joj sav novac uzeli staratelj i prijateljica i nije ga se odrekla.

Cijelu regiju veoma je zainteresovala vijest o 86-godišnjoj baki iz istočne Srbije koja je, zahvaljujući nasljedstvu, preko noći postala milionerka. Međutim, čini se da ona u novcu ipak neće uživati:

“Tačno je da sam dobila nasljedstvo od pokojnog muža koji je preminuo u Australiji, ali nemam ni dinara. Novce su podijelili čovjek koji me čuva i prijateljica Mara, koja mi je rješavala sve oko nasljedstva kad sam saznala da mi je umro muž Momčilo” rekla je Marija Zlatić (86) za Kurir.

Baka koja živi u straćari na brdu u šumi kaže da joj ne treba ništa, samo malo vode i kruha za nju i njene mačiće i psiće.

Podsjetimo, Marija je sa suprugom Momčilom davnih 1960-ih odselila u Australiju, ali se ubrzo vratila u Srbiji kada je saznala da joj je majka bolesna. Njen Momčilo ostao je u Australiji i ponovno se oženio, ali i obogatio.

Međutim, kako se u Srbiji nije službeno rastao od Marije, upravo ona je naslijedila njegovo bogatstvo.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.