Prijavite se: Facebook dodjeljuje stipendiju od 37.000 dolara, a ovo su uslovi

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Facebookov program za dodjelu stipendija kreiran je kako bi ohrabrio i podržao studente koji upisuju doktorski studij, a čija istraživanja su inovativna i relevantna u području računarske nauke i inžinjeringa.

Upravo tako Facebook svake godine, najboljima koji se prijave na konkurs, dodjeljuje dvogodišnju stipendiju u godišnjem iznosu od 37.000 dolara, te do 5.000 dolara za troškove putovanja na stručne konferencije.

Aplikacije za ovaj stipendijski program biti će procjenjivane na osnovu kvalitete istraživanja koje student želi provesti, objavljenih publikacija i preporuka, a prednost će imati studenti koji su već ranije, u toku studija, obrađivali slične teme.

Prijave za ovaj program već su počele i trajat će sve to 1. novembra tekuće godine, kada svi aplikanti trebaju predati svoje prijave, zajedno sa pismima preporuke.

Stipentija pokriva u potpunosti troškove školovanja za dvije godine, u okviru kojih svake godine studenti koji dobiju stipendije imaju pravo pristupa grantu od 37.000 dolara, pravo korištenja 5.000 dolara za putovanja na konferencije, plaćenu posjetu Facebookovom sjedištu kako bi prezentovali svoje istraživanje i priliku za plaćenu saradnju sa Facebookom.

No, kako biste dobili stipendiju morate biti upisani na doktorski studij u punom njegovom trajanju na nekom akreditovanom univerzitetu u državi, da ste već uključeni u istraživanje, te da je to istraživanje u vezi sa relevantnim disciplinama.

Vaše aplikacije moraju sadržavati CV, jednu do dvije stranice kratkog opisa vaše istraživanja i dva pisma preporuke, od kojih jedno mora biti od vašeg univerzitetskog mentora.

Više informacija o cjelokupnom programu možete saznati na linkovima: Facebook Fellowship FAQ, facebook.com/fellowship, facebookfellowship@fb.co

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.