Prilika za posao na “državnim jaslama”: Plaća? Sitnica!

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine raspisalo je Javni oglas za popunjavanje radnog mjesta državnog službenika u Sekretarijatu Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Predsjedništvo BiH traži višeg stručnog saradnika za javnost i medije, odnosno osobu koja ostvaruje redovne kontakte s medijima, kontaktira s odgovarajućim službama za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH, Vijeća ministara, ministarstava i drugih državnih agencija i institucija, kao i istovrsnim službama međunarodnih organizacija u BiH, prati i izrađuje informacije o aktivnostima Predsjedništva u saradnji i pod kontrolom šefa Službe za Predsjedništvo i u saradnji i pod nadzorom šefova kabineta za članove Predsjedništva.

Također, među u opisu poslova i radnih zadataka je i rad u organizaciji nastupa članova Predsjedništva ili njegovih savjetnika u medijima i realizacija aktivnosti koje se medijski prate, utvrđivanje listu medija za monitoring (štampani, elektronski, on-line, agencije) i izrada analize monitoringa, te druge poslove koje odredi šef Službe.

Posebni uslovi: VSS, fakultet političkih nauka ili drugi fakultet društvenog smjera; najmanje dvije godine radnog iskustva u struci; znanje engleskog jezika; položen stručni upravni ispit; poznavanje rada na računaru. Pripadajuća osnovna neto plaća: 1.117,87 KM. Više na ovom linku.

Također, raspisan je konkurs za mjesto direktora u Agenciji za osiguranje u Bosni i Hercegovini sa krajnjim rokom za prijave do 20. 10. 2016. Pripadajuća osnovna neto plata: 2.621,05 KM.

Posebni uslovi: ekonomski ili pravni fakultet; najmanje 5 godina radnog iskustva u struci, od čega 3 godine na rukovodećim poslovima; položen stručni upravni ispit, poznavanje engleskog jezika; poznavanje rada na računaru; iskustvo u međunarodnoj saradnji; dobre komunikacijske sposobnosti; iskustvo u finansijskom sektoru; primjereno poznavanje prava Evropske unije. Više na ovom linku.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.