Pritvor za 16 osoba uhapšenih u akciji Mreža

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Na prijedlog Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, Denis Trifković, sudija za prethodni postupak Općinskog suda u Zenici, odredio je jednomjesečni pritvor za 16 osoba uhapšenim u opsežnoj akciji kodnog naziva “Mreža”.

Prijedlog za određivanje pritvora, kako je pojašnjeno iz Općinskog suda Zenica, osnovan je po razlozima iz člana 146. Zakona o krivičnom postupku Federacije BiH, i to Jasminu Husagiću iz Zenice, Almi Merdan iz Zenice, Ivani Čuković iz Zenice, Aldinu Behadarević iz Zenice, Amiru Taliću iz Zenice, Elminu Karahodžiću iz Kaknja, Miralemu Šišiću iz Zenice, Draganu Miškoviću iz Viteza, Nerminu Livnjaku iz Zenice, Darku Palavra iz Zenice, Ćedomiru Mandiću iz Zenice, Husejnu Burdaliću iz Zenice, Armanu Mrakiću iz Zenice, Idrizu Šaipu iz Zenice, Miri Banoviću iz Zenice, Adnanu Šaipu iz Zenice.

Osim toga, izrečene su mjere zabrane napuštanja boravišta, zabrana putovanja i mjera povremenog javljanja u PU prema mjestu prebivališta za 14 osoba i to Valeriji Krasotenko iz Maglaja, Senaidu Spahiću iz Zenice, Fahrudinu Osmanagiću iz Zenice, Etjenu Mangafiću iz Zenice, Ajdinu Ribo iz Travnika, Denisu Šišiću iz Zenice, Suvadu Operta iz Maglaja, Sanelu Penjiću iz Kaknja, Ameli Habibić iz Zenice, Mirzetu Heco iz Zenice, Nadinu Hamziću iz Zenice, Amaru Bešiću iz Zenice, Emiru Hodžić iz Zenice i Enisu Livnjak iz Zenice.

– Pritvor i izrečene mjere zabrane određene su radi osnova sumnje da su osumnjičeni počinili produženo krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga u sticaju sa krivičnim djelima iz člana 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije ZDK i krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija – pojašnjeno je iz Općinskog suda u Zenici.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.