PROČITAJTE: Alisa Mutap dala iskaz u slučaju Dženan Memić

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

U Kantonalnom sudu Sarajevo završeno je ročište u predmetu “Dženan Memić”, a u kojem je svjedočila njegova djevojka Alisa Mutap koja je bila s njim u noći kada je izgubio život.

Novi pretres i saslušanje zakazani su za 2. novembar, a na današnjem je Mutap govorila o djelovima nesretnog događaja, s obzirom na to da se dosta toga ne sjeća.

Snimanje i fotografisanje svjedočenja nisu bili dozvoljeni, prenosi N1.

U nastavku pročitajte opis svjedočenja Alise Mutap.

Na pitanje tužioca šta se desilo tog kobnog osmog februara, kazala je

“Taj dan provela sam sa prijateljicom Zerinom do večeri. Dobila sam nekoliko poziva od rahmetli Dženana da se nađemo, što sam i prihvatila”.

Kazala je da su ona i preminuli Dženan bili u vezi.

“Bili smo u vezi. Našli smo se kod MUP-a na Ilidži. Pogledala sam koliko je sati, bilo je devet. Otišli smo kod Vidikovca, tamo je bilo puno i on je predložio da odemo kod Mahira na pizzu, ali ja nisam bila za to. Zatim smo se dogovorili da odemo na Ilidžu u Veliku aleju da prošetamo”, dodala je.

Kaže da su se parkirali kod hotela Casa Grande.

“Parkirali smo se kod Casa Grandea, noć je bila mirna. Krenuli smo polako prema Velikoj Aleji, išao je uz moju lijevu stranu. U jednom trenutku sam ga željela pitati i on je u tom trenutku trznuo glavom prema meni i od tada se ništa ne sjećam. Nikog nisam čula, bio je mir i tišina. Učinilo mi se da je to bilo kao da je on vidio nešto iza nas i ja sam tada izgubila svijest”.

Alisa Mutap je još dodala da se nakon dva dana sjetila samo još jedne scene.

“Sjetila sam se dva dana nakon toga svega jedne scene. U polusvjesnom stanju vidjela sam vozilo tamno zelene boje i osobu sa razbarušenom kosom i bio je prljav u licu. Sjećam se da se to vozilo udaljilo, ali ne mogu se sjetiti u kojem pravcu”.

Blizu 300 građana na protestnoj šetnji za Dženana Memića

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.