Projekt vrijedan 6,6 miliona eura za razvoj i zapošljavanje

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) potpisao je u Doboju memorandume o razumijevanju i sporazume o saradnji s načelnicima i gradonačelnicima 21 općine i grada u BiH. Time su ozvaničili opredijeljenost za podršku projektu „Lokalni integrirani razvoj”.

Među njima je i općina Žepče, a aplikaciju za prijavu, kao i svu potrebnu dokumentaciju za sudjelovanje, pripremila je Razvojna agencija Žepče.

Izabrane općine i gradovi za učestvovanje u 6,6 miliona eura vrijednom projektu „Lokalni integrirani razvoj” (LID), koji finansira EU, su: Banja Luka, Bijeljina, Čelinac, Doboj, Foča, Goražde, Bosanska Gradiška, Konjic, Mostar, Maglaj, Modriča, Bosanski Novi, Odžak, Orašje, Prijedor, Srebrenik, Bosanski Šamac, Tuzla, Vareš, Žepče i Živinice.

UNDP će implementirati LID projekt u periodu od tri godine, od 2016. do 2018. godine, u partnerstvu s Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Federalnim ministarstvom razvoja, poduzetništva i obrta, Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu RS i dva udruženja općina i gradova u FBiH i RS.

Na taj način EU i UNDP podržavaju više od 100.000 ljudi u Bosni i Hercegovini.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.