Protiv Sefića je za tri godine podneseno 8 izvještaja za 18 krivičnih djela

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

S obzirom na to da se u javnosti špekulira o broju izvršenih krivičnih djela odnosno podnesenih izvještaja o počinjenju krivičnih Sanjina Sefića, Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) odgovara Tužilaštvu KS i navode da je protiv Sefića za tri godine podneseno 8 izvještaja za 18 krivičnih djela.

“Izvršenim uvidom u operativne evidencije koje se vode u MUP KS, evidentirano je da je protiv Sefića u periodu od 2007. do 2010. godine podneseno Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo ukupno 8 izvještaja za počinjenih 18 krivičnih djela. Od ukupnog broja počinjenih krivičnih djela 16 je počinio kao maloljetnik, za koja je nadležnom tužilaštvu dostavljeno 6 izvještaja, a 2 izvještaja su dostavljena nakon punoljetstva”, ističu iz MUP-a KS.

Napominju također da je 12. oktobra 2016. godine protiv Sefića dostavljen izvještaj nadležnom Tužilaštvu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivio djelo iz člana 336. stav 2. i člana 337. stav 2., a u vezi sa članom 332. KZ F BiH.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.